Previous Next Play Pause
Dubnové OKNO se věnuje zvonům a zve k diecézní novéně
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě
Spouštíme projekt Varhany pro Ostravu. Dejme ostravské katedrále nástroj, na jaký čeká už 140 let

Fulnek/Český Těšín - Hned dvě pěší několikadenní poutě vycházejí koncem tohoto týdne z naší diecéze. Výchozím bodem té první je Fulnek, odkud se poutníci vypraví v sobotu 19. 7. do Slavkovic, cílem té druhé bude polská Čenstochová, kam vyrazí poutníci ve stejný den z Českého Těšína. 

Již pošesté vyjdou letos poutníci na pěší pouť Fulnek – Slavkovice. Startuje v sobotu 19. 7. a jejím mottem je „Ty jsi svědek mého milosrdenství.“ Před samotným zahájením se ve fulneckém farním chrámě zúčastní mše sv. obětované právě za ně, za poutníky. I letos se k cíli pouti – kostelu Božího milosrdenství a sv. Faustyny ve Slavkovicích, malé vesnici mezi Žďárem nad Sázavou a Novým Městem na Moravě, vypraví několik proudů. Kromě toho fulneckého dorazí do Slavkovic i poutníci z Prahy a Hodonína.

„Všechny proudy vycházejí v sobotu 19. 7. 2014 a přicházejí v pátek 25. 7. 2014 do Slavkovic,” píše se na stránkách www.pout.cz. „Na pátek a sobotu (25. a 26. 7. 2013) zveme do Slavkovic všechny (nejen ty, kteří připutují s námi) na Setkání poutníků. V pátek 25. 7. budeme v 15 hodin ve Slavkovicích slavit Hodinu milosrdenství a v 16.00 mši svatou. Večerní program bude zahrnovat setkání poutníků, nebude chybět společné zpívání k oslavě Boha a sdílení. V noci pak bude příležitost k soukromé modlitbě během adorace v kostele Božího milosrdenství. Místo ke spánku najdeme také. V sobotu v 10.00 budeme slavnostní mší svatou děkovat milosrdnému Bohu za všechny milosti, které nám dává během naší pozemské pouti.” Tuto děkovnou mši sv. bude sloužit známý jezuita a poutník v jedné osobě, autor několika knih zachycujících jeho dojmy z poutí, P. František Lízna TJ.

  Zaolzie – Jasna Góra čili Zaolší – Jasná Hora. Tak zní název druhé pěší pouti, jejímž cílem je národní poutní místo v Polsku Čenstochová, kam poutníci dorazí v čtvrtek 24. 7. Mottem této pouti je invokace z Loretánských litanií „Archo úmluvy, oroduj za nás” a jde v pořadí již o 24. pěší pouť na Jasnou Horu. Její začátek je stanoven na 19. července, kdy poutníci vyrazí z Českého Těšína přes hranice směrem do Krzyźowic. Už den předtím však do tohoto příhraničního města vyrazí tři proudy poutníků, a sice z Jablunkova, Karviné a ze Stonavy, aby již zmiňovaného 19. 7. vyrazily do Čenstochové společně.

http://www.farnosthat.cz/xxiv-pesi-pout-zaolzie-jasna-gora/.

Pin It