Previous Next Play Pause
Dubnové OKNO se věnuje zvonům a zve k diecézní novéně
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě
Spouštíme projekt Varhany pro Ostravu. Dejme ostravské katedrále nástroj, na jaký čeká už 140 let

Lichnov – Ztrátu obrazů a relikviářů nahlásila lichnovská farnost policistům z Krnova. Neznámý pachatel násilně vnikl do kostela sv. Antonína v Lichnově-Dubnici a odcizil dva dřevěné relikviáře se svatými ostatky a dvě plátna z konce 18. století. Škoda je předběžně odhadnuta kolem 200 tisíc korun.

„V době od 10. do 11. 7. 2014 prozatím neznámý pachatel násilně vnikl do kostela a odcizil dva dřevěné relikviáře se svatými ostatky a dvě plátna z konce 18. století,“ uvedla mluvčí policie Pavla Tušková.

Krádež se odehrála jen krátce před tím, než se zde místní obyvatelé sešli v sobotu 12. 7. v rámci akce „Svátek starousedlíků a sousedů“ k poslechu koncertu ženského sboru z Krnova. V malé obci, kde trvale žije jen 125 obyvatel, se v nedávno opraveném kostele sloužívají mše svaté a pořádají varhanní koncerty.

Pořadatelé sobotní akce zvali do ožívající obce Dubnice na přátelské sousedské posezení a doprovodný program také prostřednictvím článku v Krnovských novinách. „Přijít může každý,“ uvedl za pořadatele Petr Ondruška, aniž by tušil, že se do Dubnice ještě před samotnou událostí chystá i nikým nepozvaný zloděj.

Pin It