Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Ostrava - Katechetické a pedagogické centrum ostravsko-opavského biskupství a Teologická fakulta Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích připravují tříletý vzdělávací kurs s názvem Výchova ke křesťanství pro školu a církev. Výuka bude zahájena v říjnu 2014 a přihlášky zájemců jsou přijímány do 15. 9. 2014.

Co tříletý kurs studentům nabídne?

Vzdělávací kurs systematicky zprostředkovává obecný přehled v oblasti základních teologických, pedagogických a psychologických věd potřebných pro povolání učitele náboženství nebo k pastorační a katechetické práci ve farnostech, prohlubuje je s ohledem na aktuální témata v současné církvi a společnosti a věnuje se didaktickým aplikacím pro všechny věkové kategorie.

Pro koho je kurs určen?

1. Pro absolventy nebo studenty magisterských pedagogických nebo společenských oborů, kteří si chtějí doplnit státem požadované vzdělání pro kvalifikaci učitel náboženství pro 1. a 2. stupeň základních škol a pro SŠ.

2. Pro zájemce s ukončeným středoškolským vzděláním, kteří se věnují pastorační práci ve farnosti a vyučují náboženství na faře. Kurs poskytne požadované vzdělání, aby jim mohla být udělena kanonická mise.

Je tento kurs akreditován MŠMT ČR?

Kurs je pro absolventy magisterských studií v oblasti pedagogických a společenských věd akreditován MŠMT ČR v rámci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků pod názvem Výchova ke křesťanství na ZŠ a SŠ.

Jak bude probíhat výuka?

Výuka bude probíhat o sobotách od října 2014 do června 2017 v budově biskupství v Ostravě. V průběhu každého semestru se uskuteční přibližně 42 hodin ve výukových blocích po 6 hodinách. Zahájení výuky proběhne 11. 10. 2014. Cena je 500,- Kč za semestr, celkem tedy 3 000 Kč za období 2014–2017.

Podrobnější informace, přihlášky a rozvrh najdete na stránkách kpc.doo.cz       v sekci Tříletý vzdělávací program.     V případě dotazů se obraťte na Mgr. Jarmilu Plačkovou (mobil 731 625 612,     e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).

Pin It