Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Cvilín - V neděli 6. července bude v 10.00 na Cvilíně sloužit mši sv. polský exorcista P. Jarosław Cielecki. Po ní bude následovat adorace a individuální pomazání olejem sv. Charbela.

 Sv. Charbel Makhlouf (1828-1898) byl libanonský poustevník a jedením z největších světců Předního východu. Už za svého života proslul obdivuhodnou svatostí a také schopností uzdravovat. Tato schopnost nabyla na intenzitě po jeho smrti. Když byl po letech jeho hrob otevřen, bylo jeho tělo nalezeno neporušené vzdor tomu, že leželo ve vlhké zemi. Odborné testy potvrdily, že tělo nejeví vůbec žádné známky rozkladu a navíc vydává příjemnou vůni a uvolňuje tekutinu neznámého původu. Ta z jeho těla vychází dodnes jako znamení Kristovy uzdravující síly. Po celém světě jsou známy již tisíce případů zázračného uzdravení na přímluvu muže svatořečeného v r. 1977 Pavlem VI., popř. poté, co byl dotyčný nemocný pomazán olejem vytékajícím z jeho těla. Zmiňme jen jeden z případů, který byl shodou okolností použit jako důkazní materiál o Charbelově svatosti při procesu jeho blahořečení:

 Syřanka Mariam Assai Awadová žijící v Libanonu se dozvěděla, že má rakovinu žaludku a metastáze ve střevech a hltanu. Operace v letech 1963 a 1965 jí nepomohly. Z lékařského hlediska neexistovala žádná šance na vyléčení. Aby mohla umřít doma, z nemocnice ji propustili. Doma začala prosit o přímluvu sv. Charbela. Jedné noci roku 1967 se před spaním zase horlivě modlila za své uzdravení na světcovu přímluvu. Když se ráno probudila, zjistila, že veškeré příznaky její choroby jsou tytam. Lékaři z místní nemocnice zažili skutečný šok, když viděli Mariam, jak se sama bez problémů pohybuje. Zevrubná vyšetření potvrdila, že žena byla nevysvětlitelným způsobem zcela uzdravena.

Více o světci a zázračných uzdraveních na jeho přímluvu najdete zde: http://saletinirozkvet.webnode.sk/products/zazracny-olej-sv-charbela-z-libanonu/


P. Jarosław Cielecki je ředitelem Vatican Information Service. Narodil se v Niegowici, kde P. Karol Wojtyła působil záhy po svém vysvěcení na kněze, z té doby se též datuje počátek jejich přátelství. Řadu let pak pozdějšího papeže Jana Pavla II. doprovázel na jeho apoštolských cestách.

 

 

 

Pin It