Previous Next Play Pause
Dubnové OKNO se věnuje zvonům a zve k diecézní novéně
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě
Spouštíme projekt Varhany pro Ostravu. Dejme ostravské katedrále nástroj, na jaký čeká už 140 let

nockostelu2014Ostrava – Přesně za měsíc se otevřou dveře tisíců kostelů po celé České republice, na Slovensku i v Rakousku. V ostravsko-opavské diecézi se do Noci kostelů přihlásilo 140 kostelů, kaplí a modliteben. Akci na mnoha místech zahájí v pátek 23. 5. v 18.00 hodin vyzvánění zvonů.

Organizátoři z jednotlivých katolických farností a sborů protestanstkých církví budou mít ve čtvrtek 24. 4. od 16.00 hodin na biskupství v Ostravě informativní schůzku. Cílem jejich setkání je vzájemné povzbuzení a předání inspirace z příprav i z minulých ročníků této akce. „Na setkání jsme přizvali také pracovnice Katechetického centra, které nám představí své dva projekty a nabídnou témata a podněty, kterými se můžeme inspirovat a využít je v rámci programu během Noci kostelů,“ uvedla koordinátorka akce v ostravsko-opavské diecéze Ludmila Stuchlá.

Setkání pořadatelů bude také příležitostí k vyzvednutí propagačních materiálů s jednotným vizuálním stylem pro všechny zapojené země. Mottem Noci kostelů je každý rok jiný biblický verš, jehož součástí je právě slovo „noc“. V letošním roce je to verš 1,14 ze starozákonní knihy Genesis (První Kniha Mojžíšova): „Nechť jsou světla na nebeské klenbě, aby oddělovala den a noc. Budou na znamení časů, dnů a let.“ Také letos budou účastníci Noci kostelů mít k dispozici poutnické pasy a pro každý kostel jsou natištěné sběratelské kartičky.

Více k Noci kostelů a programu najdete na www.nockostelu.cz

Pin It