Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

vrbno2Vrbno pod Pradědem – Po měsících nejistot mají vrbenští důvod k pořádné oslavě. Kostel sv. archanděla Michaela, který museli loni v září kvůli havarijnímu stavu stropu uzavřít, na Velikonoce znovu otevřeli. Prostorové lešení, které zajistí bezpečnost lidí v lavicích, chrání před úlomky drolícího se stropu a umožní jeho opravu.

vrbno1V měsíci březnu 2014 se podařilo v kostele postavit prostorové lešení ve výšce cca 9 metrů, s dvojitou podlahu a vloženou fólií, tak, aby se prach a další nečistoty nedostávaly během prací do kostela. Náklady na výstavbu lešení činí 1,9 mil. Tato částka je financována za přispění ostravsko- opavského biskupství a výtěžku veřejné sbírky na opravu kostela. Z celkové ceny lešení zbývá uhradit ještě 0,9 mil Kč.   Instalace lešení učinila kostel opět bezpečným, a tak znovu může dále sloužit svému účelu i v době probíhajících oprav. Vzhledem k finanční náročnosti oprav je časová délka veškerých prací zatím neznámá.

Farní rada zadala zpracování předběžného projektu renomované firmě v této oblasti činnosti. Firma Winro, s.r.o. doporučuje odstranit téměř 800 m2 omítek z klenby kostela a provést nahození nové, ale už vyztužené sítí. Zachovaly by se pouze stropní (obrazové) malby zpevněné injektáží. Náklady na tento projekt mají činit více jak 9,5 mil. Kč.

Bližší informace včetně odkazů na odvysílané reportáže naleznete na našich stránkách www.vrbnopp.eu

Pin It