Previous Next Play Pause
Dubnové OKNO se věnuje zvonům a zve k diecézní novéně
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě
Spouštíme projekt Varhany pro Ostravu. Dejme ostravské katedrále nástroj, na jaký čeká už 140 let

img0018Wisla-Labajow/Polsko - Prakticky za humny se v sobotu 15. 2. uskuteční 17. mistrovství Polska kněží a bohoslovců v alpském lyžování. O pohár blah. Jana Pavla II. budou duchovní soutěžit v lyžařském areálu Stoźek nedaleko obce Wisla-Labajow. Areál se sjezdovkou se nachází hned za hranicemi, kousek od Jablunkova.

Hlavní závodní disciplínou je obří slalom na trati dlouhé 800 metrů. Kromě kněží se závodů mohou přihlásit také rodiny s dětmi v kategorii „open“. Zapojit se do soutěže mohou lyžaři na sjezdovkách nebo na snowboardu. Zajímavostí závodů je bezesporu skutečnost, že část kněží během zkušebních jízd sjíždí svah v kněžských klerikách.

Historie lyžařských závodů kněží a bohoslovců sahá až do 80. let minulého století. S nápadem tehdy přišli absolventi Slezského vyššího kněžského semináře, kteří zorganizovali první soutěžní klání o putovní pohár. Později se o organizaci mistrovství v lyžování postarali františkáni z Katowic-Panewnik. V posledních letech si přípravu závodů vzala na starost skupinka kněží, kteří rádi lyžují.

Více informací k 17. mistrovství Polska v lyžování kněží najdete na

www.nartyksieza.w8w.pl

Pin It