Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

AdventDuhaOstrava – Časopis Duha ve spolupráci s televizí Noe připravil na letošní advent kalendář s názvem „Vánoce proměňují svět“. Děti si mohou každý adventní den od 1. 12. na internetu stáhnout obrázek, který je rozšířením tištěného adventního kalendáře „Vánoce proměňují svět“. V televizi Noe bude od 1. 12. vždy v 18.30 odvysílán příběh, který souvisí s obrázky adventního kalendáře.

„Chceš zažít, jak Vánoce proměňují svět?  V našich adventních příbězích najdeš ulici, která se možná trochu podobá té, kde bydlíš. Možná i někteří lidé ti budou povědomí. Najdeš třeba paní Veselou, která je smutná, pana kostelníka, Adélku, její maminku a tatínka, co pořád pracuje, pana Strnada, námořníka, který jede na Vánoce domů až z Hamburku, zatoulaného pejska, ztracenou peněženku a nešťastného elektrikáře, kterému se nedaří rozsvítit vánoční stromek. Bůh svým narozením už svět proměnil. Už to není svět ztracený, ale zachráněný. Není to sice ještě úplně vidět, ale díky Tobě to možná alespoň trochu zahlédneme,“ těmito slovy vtahuje kalendář do děje děti, které mohou adventní čas příprav na Vánoce prožívat interaktivně s příběhy, které jsou vyprávěny za pomocí obrázků.

„Obrázky jsou rozšířením nabídky kalendáře, a když si je vytisknete, můžete druhým příběh s jejich pomocí povyprávět nebo si vymyslet svůj a pak si třeba poslechnout ten náš každý večer v 18.30 ve vysílání televize Noe. Obrázky určitě přivítají kněží pro rorátní mše nebo vyučující náboženství. Pokud se k nám přidáte a budete si i dnes vyprávět příběhy o tom, jak Vánoce proměňují svět, budeme rádi,“ uvádí na stránkách časopisu Duha www.mojeduha.cz autoři kalendáře.

 

Pin It