Previous Next Play Pause
Dubnové OKNO se věnuje zvonům a zve k diecézní novéně
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě
Spouštíme projekt Varhany pro Ostravu. Dejme ostravské katedrále nástroj, na jaký čeká už 140 let

logo cbkVranov u Brna/Brno: - Ve dnech 22. až 24. října 2013 se ve Vranově u Brna uskuteční společné zasedání České biskupské konference (ČBK) a Konferencie biskupov Slovenska (KBS). Mimo samostatných i společných jednání se mj. sejdou i při slavení Eucharistie v Brně. Hlavními tématy společného programu budou otázky sekularizace jako pastorační výzvy či vztahů státu a církve za uplynulých dvacet let a zhodnocení cesty církve v uplynulých dvaceti letech.

Hlavním celebrantem při mši v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně na Petrově, která je naplánována na středu 23. října 2013 od 17.30 hodin, bude předseda KBS Mons. Stanislav Zvolenský. Podrobnosti k tomu naleznete na webu brněnského biskupství.  

Na území brněnské diecéze proběhlo podobné setkání českých a slovenských biskupů proběhlo naposled ve dnech 27. a 28. ledna 1992 při 8. (tehdy ještě společném) zasedání Biskupské konference ČSFR.

Po rozdělení obou republik 31. prosince 1992 dochází tedy na území brněnské diecéze ke společnému jednání biskupů obou republik po 21 letech.

První společné plenární zasedání samostatných bikupských konferencí obou republik potom proběhlo 23. a 24. listopadu 1993 v Olomouci. Druhé takovéto setkání následně rok nato hostil slovenský Badín (8 a 9. listopadu 1994).

O průběhu akce bude podrobně informovat Tiskové středisko ČBK na http://tisk.cirkev.cz..

Pin It