Previous Next Play Pause
Jaké projekty letos podpoří Pastorační a Stavební fond?
Dubnové OKNO se věnuje zvonům a zve k diecézní novéně
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě
Spouštíme projekt Varhany pro Ostravu. Dejme ostravské katedrále nástroj, na jaký čeká už 140 let

VrbnoKlenba2Vrbno pod Pradědem – Kostel svatého archanděla Michaela ve Vrbně pod Pradědem je z technických důvodu mimo provoz. Poslední mši svatou místní farář P. Miroslav Horák odsloužil poslední neděli v září. Důvodem k uzavření kostela postaveného v polovině 19. století, je havarijní stav stropní klenby.

„Na svatého Michaela byla v kostele poslední bohoslužba. V posledních týdnech odpadávají samovolně do lavic kusy stropu. Uzavření kostela bylo z bezpečnostních důvodů nevyhnutelné,“ vysvětlil místní duchovní správce P. Miroslav Horák s tím, že drolící se strop musí zajistit lešení. Z kostela musí pryč také nejcennější části inventáře.

Chudá podhorská farnost musí v současné době sehnat potřebné finanční prostředky na stavbu lešení. Na záchranu kostela vyhlásila veřejnou sbírku. „Naší snahou je shromáždit potřebné finance na stavbu prostorového lešení, které by učinilo kostel znovu bezpečným a umožnilo by zahájení další etapy oprav vnitřních omítek,“ uvedl P. Miroslav Horák s tím, že jen na lešení je potřeba získat částku okolo 1,5 milionu korun. Samotná oprava rozpadajícího stropu ve výšce 20 metrů by však mohla stát až osm milionů.

Transparentní účet má farnost u Fio banky a.s. Číslo účtu: 2900458315  Kód banky: 2010

Další informace na stránkách farnosti Vrbno pod Pradědem.

Pin It