Previous Next Play Pause
Dubnové OKNO se věnuje zvonům a zve k diecézní novéně
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě
Spouštíme projekt Varhany pro Ostravu. Dejme ostravské katedrále nástroj, na jaký čeká už 140 let

České Budějovice - Již tuto sobotu, 5. 10. 2013, proběhne v Českých Budějovicích 5. celostátní Misijní kongres dětí. U příležitosti svátku patronky misií, sv. Terezie z Lysieux a blížící se Misijní neděle, ho pořádají Papežská misijní díla a diecézní katechetické středisko. Tématem kongresu je radost a naděje pro každého.

 Do bohatého programu budou účastníci uvedeni společným slavením mše sv. v katedrále sv. Mikuláše. Nebude chybět tradiční Misijní jarmark a Misijní koláč, soutěže, putování po kontinentech a divadelní představení: Teátr Víti Marčíka. Účast mimo jiných přislíbil českobudějovický biskup Mons. Jiří Paďour OFMCap. a apoštolský nuncius Mons. Giuseppe Leanza. Misijní klubka, školy, ministranti, skauti, rodiny a ostatní jsou srdečně zváni k účasti. Výtěžek z doprovodných aktivit podpoří sirotky na Srí Lance.

Celostátní misijní kongresy dětí se konají vždy koncem září či začátkem října a to 1 x za 3 roky. Kongresy jsou určeny zvláště dětem zapojeným do Papežského misijního díla dětí (PMDD) a jsou vyvrcholením misijního úsilí dětí. Je to příležitost pro vzájemné poznání, získání nápadů pro práci a prožití radosti ze společně strávených chvil při hře a modlitbě.

Více informací: Papežská misijní díla, 543 51 Špindlerův Mlýn 33, tel. 499 433 058, 604 838 882, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., www.missio.cz

Pin It