Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

kostelPrašivá - Děti, už máte program na 1. července? Přijeďte s rodiči a prarodiči na Prašivou na diecézní setkání s otcem biskupem Františkem Václavem. Uskuteční se od 10.00 do 15.30 v areálu Kamenité pod horou Prašivá a kolem kostela sv. Antonína na Prašivé.

Téma „Kde jsou dva nebo tři, aneb cestou dvou bratří“ přiblíží výročí příchodu svatých Cyrila a Metoděje a zdůrazní zejména téma křesťanské spolupráce. Děti mohou zakusit především v odpoledním programu na stanovištích, že dva, tři nebo i větší skupina lidí dokáže mnohem více než jeden. Těšit se mohou na výrobu velkomoravského křížku pro kamaráda, poznávání života za dob svatých Cyrila a Metoděje, společnou projížďku na rikších, lanové aktivity ve dvou a mnoho dalšího.

V rámci programu se koná burza dětských knih, které mohou děti přinést a v areálu Kamenité vyměnit za jiné nebo je darovat.

Již nyní mohou děti svou spoluprací pomoci Elišce, která je nemocná a potřebovala by pořídit zvedák do sprchy. Více naleznete na www.doo.cz/prasiva2013.

   V případě nepříznivého počasí se bude konat pouze mše svatá v bazilice ve Frýdku. Aktuální informace sledujte na internetových stránkách Katechetického a pedagogického centra.

   Všechny důležité informace naleznete na www.kpc-ostrava.archa.info, sekce Aktuality.

Těšíme se na vás!

 

PROGRAM

Areál Kamenité 

10.00 Úvodní společný program

10.30 Mše svatá

11.30 Výstup na horu Prašivá

 

Hora Prašivá 

13.00 Program na stanovištích

15.30 Závěrečné požehnání u kostelíku sv. Antonína

 

Pin It