Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Opava/Ostrava - Poslední soboty v měsíci červnu patři tradičně jáhenskému a kněžskému svěcení. Letos přijme vkládáním rukou biskupa Františka Václava Lobkowicze svěcení šest mužů. Tři budou vysvěceni na jáhny a tři na kněze. Novokněze čekají v prvních červencových dnech primice v jejich rodných farnostech.

 

Jáhenské svěcení

V sobotu 22. 6. při mši svaté v opavské konkatedrále Panny Marie udělí biskup jáhenské svěcení kandidátům kněžství Mgr. Pavlu Markovi, který pochází z farnosti sv. Václava v Lubině. Dalším svěcencem bude Mgr. Jakub Vavrečka z farnosti sv. Martina v Pusté Polomi. Třetí kandidát, Mgr. Lubomír Tomeček z farnosti sv. Prokopa z Opavy-Komárova, přijme svěcení jako trvalý jáhen. Mše svatá s obřady jáhenského svěcení začíná v 9.30 hodin.

 

Kněžské svěcení

Kněžské svěcení udělí biskup František Václav Lobkowicz v sobotu 29. 6. v ostravské katedrále Božského Spasitele. Začátek mše svaté s obřady svěcení je v 9.30 hodin. Novokněžími se stanou jáhni Mgr. Bc. David Powiesník z farnosti Povýšení sv. Kříže Karviná, Mgr. Ing. Jan Slavík z farnosti sv. Cyrila a Metoděje Ostrava-Pustkovec a Mgr. Jakub Štefík z farnosti Povýšení sv. Kříže Kunín.

Primice novokněží

Rodné farnosti novokněží čekají primiční mše svaté.

Mgr. Bc. David Powiesník bude sloužit primiční mši svatou v kostele Povýšení sv. Kříže v Karviné v neděli 7. 7. v 15.00 hodin.

Mgr. Ing. Jan Slavík má primici v kostela sv. Cyrila a Metoděje v Ostravě-Pustkovci již v pondělí 1. 7. v 16.30 hodin.

Mgr. Jakub Štefík bude primiční mši svatou slavit v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Novém Jičíně v sobotu 6. 7. od 10.00 hodin.

Pin It