Previous Next Play Pause
Jaké projekty letos podpoří Pastorační a Stavební fond?
Dubnové OKNO se věnuje zvonům a zve k diecézní novéně
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě
Spouštíme projekt Varhany pro Ostravu. Dejme ostravské katedrále nástroj, na jaký čeká už 140 let

betlemskesvetloBrno – Betlémské světlo dorazí do Ostravy v sobotu 22. 12. rychlíkem R 733 Radegast, který z Brna-hlavního nádraží vyjíždí ve směru na Bohumín v 7.02 hodin. Do Ostravy-Svinova vlak přijede v 9.16 a na ostravské hlavní nádraží skauti přijedou v 9.25 hodin. Vlak končí v Bohumíně v 9.33 hodin.

Od Olomouce ve směru na Opavu vyjíždí vlak rychlík R 1129 v 11.07 hodin. V Bruntále staví ve 12.26, Krnově 12.57 a do Opavy-Východ dorazí ve 13.36 hodin. Do Jeseníku doveze Betlémské světlo rychlík R 901 Praděd, který z Brna vyráží v 7.18 hodin. Po téměř čtyřech hodinách jízdy dorazí vlak do Jeseníku v 11.10 hodin.
Skauti plánují ve svých městech akce, při kterých lidem do domácností světlo roznášejí.

V neděli 23. 12. budou členové 7. skautského oddílu Truhlíků sv. Anežky České z Ostravy-Hrabůvky roznášet Betlémské světlo všem, kteří o to projeví zájem. Lísteček se jménem a adresou můžete vložit od pátku 7. 12. do lucerny v zadní části kostela Panny Marie Královny, posvátného Růžence. Z kostela si budou moci farníci odnést Betlémské světlo na Štědrý den po dětské mši svaté, která začne v 15.00 hodin.


Možnost zapálit si Betlémské světlo bude možné také v Ostravě - Staré Bělé, a to v neděli 23. 12. při zahájení místního roznášení ve skautské klubovně a také na Štědrý den 24. 12. po dětské mši svaté, která začíná v 15.00 hodin v kostele sv. Jana Nepomuckého. Až domů donesou skauti Betlémské světlo lidem ve Štramberku. Lidé však musí skautům dopředu nahlásit adresu buď ve farním kostele sv. Jana Nepomuckého anebo na webu http://stramberk.farnost.cz. Skauti jej pak roznesou na Štědrý den dopoledne. Betlémské světlo budou rozdávat také skauti ze 7. oddílu Skarabeus v Rychvaldě. Lidé si mohou pro plamínek dojít v neděli 23. 12. od 10.00 do 16.00 hodin do jejich klubovny v 1. patře Hasičské zbrojnice v Rychvaldě.
Více informací o Betlémském světle na www.betlemskesvetlo.cz

Pin It