Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Ostrava – Výstava fotografií spolku Člověk a víra bude instalována v katedrále Božského Spasitele v Ostravě od 30. 9. 2018 do 26. 10. 2018. Výstava proběhne pod záštitou biskupa ostravsko-opavského Msgre.Františka Václava Lobkowicze a Ing. Zbyňka Pražáka, Ph.D. náměstka primátora města Ostravy. Vernisáž výstavy proběhne v neděli 30. 9. 2018 v 10.30 hod (po mši svaté).

Fotografický spolek Člověk a Víra se vznikl v roce 2011. Díky preciznímu přístupu k práci, znalosti liturgie a fotografickým výsledkům si jeho členové dokázali vybudovat pevné místo v církevních strukturách. Těší se podpoře České biskupské konference, a jsou fotografy předních chrámů v Čechách i na Moravě.

Fotografové dokumentují důležité události v církevním prostředí v ČR s občasným přesahem do dalších zemí. Fotografie členů spolku jsou pravidelně publikovány v církevních i jiných periodikách, v knihách a na sociálních sítích. Spolek pořádá každoročně výstavy nejlepších fotografií zobrazujících život církve za poslední rok.

Pin It