Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Ostrava - Přijďte si ve dnech 8. 6. a 10.–11. 6. 2017 poslechnout to nejlepší ze současné hudby s poselstvím v podání americké reggae skupiny Christafari, polských MATE.O – TU, sboru Ostrava zpívá gospel ve spojení s Lenkou Dusilovou či Voxela.

První festivalový den 8. 6. 2017 se odehraje v centru Ostravy na Masarykově náměstí. Návštěvníci si poslechnou multižánrové pojetí hudby v podání skupin nejen z Moravy a Slezska. Festival zahájí od 15 hod. se svým energickým vystoupením i melodickými hudebními prvky zpěvák Adam Bubík, pokračovat bude skupina Good Work a od 18 hod. vystoupí rockové uskupení Adobre.

O tom, že křesťanská zvěst může být propojena s atraktivním žánrem, se můžete naplno přesvědčit 10. 6. 2017 přímo v centru Ostravy. Program začíná v 15.30 hod. v kostele sv. Václava talk show s držitelem ceny Magnesia litera 2017 P. Zbigniewem Czendlikem. Po ní vypoví svůj hudební příběh Roman Dostál a Slávek Klecandr se svými komorně upravenými písněmi. Před katedrálou Božského Spasitele si na své přijdou milovníci sborového zpěvu „Ostrava zpívá gospel“ netradičně také ve spojení s Lenkou Dusilovou. V letošním ročníku zazní i hudba známé americké křesťanské reggae skupiny Christafari, která se svým programem slaví úspěch po celém světě. Unikátní hudební zážitek završí přímo v katedrále Božského Spasitele zpěvák Voxel, který ovládá dokonale svůj hlas i hru na řadu hudebních nástrojů.

Závěrečný festivalový den 11. 6. bude probíhat v Ostravě-Kunčičkách. Tradiční mši svatou doplní vystoupení MATE.O-TU, El_Worship či skupina Záblesk. Guy Gilbert – francouzský římskokatolický kněz, který se proslavil svou prací s delikventní mládeží, do Ostravy nepřijede. Organizátoři festivalu zajistili na nedělní předášky salesiána P. Ladislava Heryána, který svým nakažlivým nadšením pro člověka i Boha i svým vzezřením – svého francouzského kolegu hodně připomíná. Na závěr festivalu proběhne povídání „Faráři na cestách“, o dobrodružných výpravách dvou duchovních do dalekých a pro mnohé exotických krajů.

Návštěvou festivalu Slezská lilie a dobrovolným příspěvkem podpoříte pořízení auta, které umožní rozšířit domácí ošetřovatelskou a pečovatelskou péči Charity sv. Martina na Bruntálsku, a dále i nákup potřebných pomůcek, jako jsou antidekubitní matrace, tonometr, glukometr a jiné.

Festival Slezská lilie se koná pod záštitou Mons. Františka Václava Lobkowicze, O. Praem, biskupa ostravsko-opavské diecéze, a Ing. Zbyňka Pražáka, Ph.D., náměstka primátora Statutárního města Ostrava. Sobotní koncert – Noc lilie – se koná navíc pod záštitou místostarosty Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Dalibora Mouky.

Na snímku kapela Christafari/USA, která bude mít koncert v sobotu 10. 6. 2017 před katedrálou Božského Spasitele v Ostravě. Foto: http://www.christafari.com

Pin It