Previous Next Play Pause
Dubnové OKNO se věnuje zvonům a zve k diecézní novéně
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě
Spouštíme projekt Varhany pro Ostravu. Dejme ostravské katedrále nástroj, na jaký čeká už 140 let

Diecéze – V postní době se, více než jindy, modlíme křížové cesty. Rozjímáme o poslední cestě Páně a o moci Jeho lásky k nám. Uvědomění si Kristovy oběti nám může být velkou inspirací a posilou ke změně života. Pokud ji toužíte prožít ve společenství, podívejte se na aktuální nabídku křížových cest pro postní dobu 2017. Nabídka bude postupně aktualizována.

RYBÍ

12. 3. od 15.00 h – Křížová cesta rodin Via Crucis, sraz u kostela Nalezení sv. Kříže v Rybí, trasa povede z Rybí do Štramberka po obnovené cestě Via Crusis, délka trasy 2,5 km.

JAKTAŘ

26. 3. od 15.00 h - Křížová cesta na téma "Nebojte se!" začíná u kostela sv. Petra a Pavla a bude pokračovat na svatou Annu. V případě nepříznivého počasí se poutníci připojí k pobožnosti křížové cesty ve farnosti Panny Marie, která začíná také v 15.00 hod. v konkatedrále. Křížovou cestu pořádají animátoři opavského děkanátu.  

HLUBOČEC

2. 4. v 15.00 h - Křížová cesta rodin, sraz je u kaple, procesí půjde směrem k Sovinci polní cestou, ukončení u kříže mezi čtyřmi lipami na kopci mezi Pustou Polomí a Hlubočcem. Při nepřízni počasí bude křížová cesta v kapli v Hlubočci v 15.00 hod.

FULNEK

7. 4. od 18.30 h - Křížová cesta Fulnekem, začátek v kostele Nejsvětější Trojice a ukončení u kostela sv. Josefa. Při křížové cestě se budeme společně modlit za smíření v rodinách, smíření mezi generacemi a odpuštění.

JAVOROVÝ VRCH

8. 4. v 14.00 h - Křížová cesta společenství třinecké mládeže. Sraz ve 14.00 u parkoviště v Oldřichovicích - dolní stanice lanovky (kousek od autobusové zastávky Třinec, Oldřichovice), u lanovky.

OPAVA

8. 4. od 15.00 - Křížová cesta ulicemi Opavy, začíná se v kostele sv. Vojtěcha hudebním pásmem scholy na téma Sedm bolestí Panny Marie.

HAŤ

9. 4. od 15.00 h – Křížová cesta k haťskému kříží. Sraz na křižovatce ulice Na Chromině a staré šilheřovické cestě.

KOZLOVICE

9. 4. od 14.30 h – Křížová cesta „Nad mlýnem“, sraz u prvního zastavení.

TRAVNÁ

9.4. od 14.30 hod. – Křížová cesta v Mariánském Údolí.

NOVÝ JIČÍN

13. 4. od 22.00 h – Noční křížová cesta mládeže, sraz u prvního zastavení za novojičínským hřbitovem, délka trasy 9 km.

TŘEBOVICE

14. 4. v 10.00 h - Křížová cesta ulicemi Třebovic. Začátek v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Ostravě–Třebovicích, téma "Obrácení srdce - Narodit se znovu".

ŠENOV

14. 4. od 15.00 h – Venkovní křížová cesta z filiálního kostela sv. Václava do farního kostela Prozřetelnosti Boží

STĚBOŘICE

14. 4. od 20.30 h – Noční křížová cesta ke kapli svaté Anny. Začátek u kaple sv. Jana Křtitele v Opavě – Zlatníkách.

MÍSTEK

14. 4. od 17.15 h – Křížová cesta městem, průvod půjde od farního kostela Sv. Jana a Pavla přes město do kostela sv. Jakuba.

MARIA HILF

14. 4. od 21.00 h – Noční křížová cesta, začátek u prvního zastavení poblíž „Bohemy“ ve Zlatých Horách.

 

Pin It