Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Ostrava - Biskupské gymnázium v Ostravě pořádá 7. 12. od 9.00 do 16.00 hod. Den otevřených dveří, na který zve širokou veřejnost a zejména zájemce o studium. Gymnázium ho nabízí v osmiletém a čtyřletém studijním cyklu.

Den otevřených dveří (DOD) bude provázen předvánočním jarmarkem. Jednotlivé třídy nabídnou své výrobky a výtěžek jarmarku využijí pro aktivity studentské rady Biskupského gymnázia.

„Návštěvníky DOD budou po škole provázet studenti gymnázia tak, aby mohli nahlédnout do výuky, ale také tak, aby měli možnost položit své dotazy učitelům, kteří právě nemají výuku,“ vysvětluje ředitelka školy Jana Vylobová a pokračuje: „V letošním roce mohou rodiče zajímat změny, jež se udály na školní zahradě, kde se podařilo vybudovat sportoviště pro workout a skok daleký a víceúčelový altán. Jistě je také budou zajímat odborné učebny - nově vybavená učebna informatiky, učebna biologie, chemická laboratoř a v neposlední řadě také školní kaple bl. Marie Antoníny Kratochvílové.“

Rodiče při návštěvě gymnázia zajímá skladba předmětů, v čem se liší biskupské gymnázium od gymnázií veřejných či soukromých, ptají se na mimoškolní aktivity, možnost stravování, případně na ubytování. Rok od roku se rozšiřuje okruh měst a obcí, ze kterých zájemci o studium přicházejí, případně se hlásí ke studiu. Tradičně se pak do přijímacího řízení přihlašují uchazeči, jejich sourozenci či příbuzní v naší škole studovali či studují.

V lednu 26. 1. 2017 se bude konat druhý Den otevřených dveří. Bude ve znamení pokusů. Učitelé spolu se studenty zapojí návštěvníky do jednoduchých pokusů, pozorování nebo činností, se kterými se studenti setkávají ve výuce na naší škole.

Foto: archiv Biskupského gymnázia v Ostravě

 

Pin It