Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Prašivá - Diecézní setkání dětí letos proběhne v pondělí 2. července. V areálu Kamenité ve Vyšních Lhotách a na hoře Prašivá bude pro holky a kluky připraven program inspirovaný výročím 100 let od vzniku Československa a myšlenkou tvoření mostů – v rodinách, ve společnosti, v naší zemi, mezi Čechy a Slováky, mezi katolíky a evangelíky, mezi národy. K budování mostů jako znamení vztahů mezi lidmi nás vyzývá také papež František: „Nebudujme zdi, stavějme mosty.“

Tvoříme mosty s charitním střediskem Michala Magone

Každý rok setkání dětí doprovází tematicky zaměřený charitativní projekt a nejinak tomu bude i letos. Letošní most pomoci spojí děti, které na Prašivou přijíždějí, s dětmi z nízkoprahového centra Michala Magone Charity Ostrava, ale také se starými a nemocnými lidmi – klienty ostravských charitních zařízení.

Všechny děti mohou s sebou na Prašivou přivézt pastelky, fixy, barevné výkresy nebo jiné potřeby na tvoření (vodovky, voskovky…). Dovezené pomůcky pak využijí děti ze střediska Michala Magone k tomu, aby z nich vyrobily malé dárky, kterými potěší právě starší lidi.

Charita Ostrava také zorganizuje během roku několik akcí, kde se budou tvořit mezigenerační mosty – např. v rámci tradičního společného dne dětí a seniorů z Charitního domu Sv. Václava, který se uskuteční v létě.

Na provoz nízkoprahového centra Michala Magone a jeho služby Krizová pomoc, která vyhledává a podporuje rodiny ohrožené sociálním vyloučením, bude na Prašivé možnost přispět také finančně.

Sledujte web a novinky z připravovaného programu

Na webu www.prasivadeti.cz jsou již nyní k dispozici zajímavosti a upoutávky z chystaného programu. Je zde také videoupoutávka a píseň, která byla k setkání složena.

Pin It