Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Vídeň/Ostrava - Měsíc před Vánocemi dopravilo letadlo Austrian Airlines do rakouského Lince tři lampy s hořícím Betlémským světlem. Zapálit světlo přímo v jeskyni Narození v Betlémě připadlo letos dvanáctiletému chlapci z rakouské obce Hochburg-Ach v okrese Braunau. Z tohoto prvního plamínku se světlo dál šíří do všech zemí Evropy. Slavnostní rozdělení světla skautským oddílům proběhne ve Vídni v sobotu 16. prosince v kostele sv. Františka z Assisi na náměstí Mexikoplatz. Ekumenická bohoslužba začíná v 14.00 hodin.

Po celé České republice pak Betlémské světlo rozvezou skauti v neděli 17. prosince vlaky Českých drah. Do Ostravy jej přiveze rychlík Radegast, který vyjíždí z brněnského hlavního nádraží v 7.02 a na nádraží v Ostravě-Svinově zastaví v 9.14 hodin a na hlavním nádraží v Ostravě v 9.22 hodin. Svou pouť rychlík zakončí v Bohumíně v 9.33 hodin. Přehled všech vlakových spojů a přípojů, které Betlémské světlo v neděli 17. prosince rozváží najdete na tomto odkazu.

Dítětem Betlémského světla roku 2017 (Das Friedenslichtkind 2017) je dvanáctiletý dobrovolný hasič Tobias Flachner z rakouské obce Hochburg-Ach v okrese Braunau. Foto: ÖRF, www.orf.at

Pin It