Previous Next Play Pause
Dubnové OKNO se věnuje zvonům a zve k diecézní novéně
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě
Spouštíme projekt Varhany pro Ostravu. Dejme ostravské katedrále nástroj, na jaký čeká už 140 let

Prašivá - Jak se staví sen papeže Františka? Přijeďte to zjistit 1. července na Prašivou v Beskydech! Letošní diecézní setkání dětí s otcem biskupem Františkem Václavem Lobkowiczem, na které zveme všechny děti se svými rodiči, prarodiči a katechety, je inspirované sociální naukou církve pro mladé DoCat a myšlenkou papeže Františka: „Mám sen o milionu mladých, kteří udělají ze světa lepší místo pro život!“

Děti budou moci přímo na Prašivé zjistit a inspirovat se, jak se křesťané mohou angažovat pro změnu světa: modlit se společně za mír, dozvědět se něco o životě s handicapem, vyzkoušet si ekologické nakupování, přemýšlet o chudobě u nás nebo si s celou rodinou užít zábavu při netradičních hrách zaměřených na budování spolupráce.

Na Prašivé bude také možnost zakoupením cihličky podpořit obnovu zahrádky pro rodiny s dětmi, které se scházejí v Ostravě-Kunčičkách v centru sociálního bydlení Horizont Diecézní charity ostravsko-opavské. Svým finančním příspěvkem tak pomohou přetvořit kousek světa na lepší místo pro život.

PROGRAM

Areál Kamenité ve Vyšních Lhotách

10.00 Úvodní společný program
10.30 Mše svatá s poděkováním za uplynulý školní rok a prosbou o požehnání na prázdniny
11.30 Čas na svačinu
12.00 Výstup na horu Prašivá

Hora Prašivá

12.30 Program na stanovištích
15.30 Závěrečné požehnání u kostela sv. Antonína

V případě velmi nepříznivého počasí se bude konat pouze mše svatá v bazilice ve Frýdku. Informace o této případné změně místa konání bude zveřejněna den před setkáním do 18.00 hod. na webu www.prasivadeti.cz.

Pin It