Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Prašivá – Prázdniny pomalu ťukají na dveře a jejich začátek je již tradičně spojen s poutí dětí na Prašivou. Také letos se v pátek 1. července 2016 v areálu Kamenité ve Vyšních Lhotách a na hoře Prašivá uskuteční diecézní setkání dětí. Letošní setkání dostalo název Sestra Země volá ke mně a společně s dětmi zalistujeme stránkami encykliky Laudato si’ papeže Františka, která pojednává o péči o náš společný domov, naši Zemi.

Již nyní se mohou děti na webu www.prasivadeti.cz zapojit a pátrat po možnostech pomoci Zemi v rámci sedmi oblastí: Znečištění, Voda, Ohrožené druhy, Místo pro život, Nespravedlnost, Nové cesty a Různé názory.

Pořadatelé prosí účastníky, aby si s sebou do baťůžku přibalili ponožky pro ty, kdo ušli kus cesty. Ponožky mohou být pánské, dámské, dětské a nejlépe bavlněné. K tomu si můžete přibalit pastu a kartáček na zuby.

Program setkání:

10.00 Zahájení, areál Kamenité

10. 30 Mše svatá

11.30 Čas na svačinu

12.00 Výstup ke kostelíku sv. Antonína na hoře Prašivá

12.30 Program na stanovištích

15.30 Závěrečné požehnání

V případě velmi nepříznivého počasí se bude konat pouze mše svatá v bazilice ve Frýdku. Informace o této případné změně místa konání bude na webu zveřejněna den před setkáním do 18.00 hodin.

Plakát ke stažení zde.

Pin It