Previous Next Play Pause
Do naší diecéze se v dubnu vrátí pět zvonů zrekvírovaných za druhé světové války
Po Velikonocích do Školy Ducha svatého. Otevírají se dva kurzy
Vychází březnové OKNO s katechumeny, řeholníky i novoknězem
Společná diecézní cesta postní dobou 2024
Čas pro naslouchání i modlitbu: Večery milosrdenství v Ostravě

Ostrava – 20. výročí založení ostravsko-opavské diecéze (30. 5. 1996) prožijeme ve dnech od 5. do 12. 6. jako Dny víry. Jedná se o misijní projekt v Ostravě, Opavě a také v dalších farnostech diecéze, obsahující kulturní, společenský, vzdělávací i evangelizační program, určený pro ty, kdo kolem nás žijí. Dny víry zahájí v neděli 5. 6. v 10.00 hodin slavnostní bohoslužba na Masarykově náměstí.

Pochod pro život

Ve stejný den projde ulicemi Ostravy historicky první Pochod pro život. Zahájení v 15.00 hodin v kostela Neposkvrněného početí Panny Marie v Ostravě-Přívoz. Pochod vyjde v 15.30 hodin a zamíří ke kostelu sv. Josefa k salesiánům Dona Boska. V 17.30 hodin bude zakončení Pochodu pro život mší svatou.

Koncert Janáčkova máje

Dny víry a oslavy 20. výročí diecéze mají svůj prostor také v programu festivalu Janáčkův máj. V úterý 7. 6. v 18.00 hodin v katedrále Božského Spasitele bude vedle oslavného Dvořákova Te Deum provedena slavnostní mše Karla Ditterse, který byl svým pobytem na zámku Jánský vrch dlouho spjat se slezským regionem, stejně jako většina účinkujících.

Slavnostní koncert k 20. výročí ostravsko-opavské diecéze bude vysílán přímým přenosem televizí NOE.

Noc kostelů 2016

Pátek 10. 6. bude patřit v celé České republice Noci kostelů 2016. Mottem letošního ročníku je citát z knihy Zjevení sv. Jana. "Jeho brány zůstanou otevřené, noc tam už nebude".

Festival Slezská lilie

Dny víry v ostravsko-opavské vyvrcholí o víkendu 11.–12. 6. křesťanským hudebním festivalem Slezská lilie 2016. Tentokrát jeho sobotní část proběhne na třech místech v Ostravě. Hrát a zpívat se bude v Avion Shopping parku u výtahu z garáží od 16.00 do 19.00 hodin.

V kostele sv. Václava bude prostor pro modlitbu a přednášky od 15.00 do 19.00 hodin. Hlavní scéna před katedrálou Božského Spasitele se otevře v 19.00 hodin.
Koncerty tří kapel zakončí videomapping na průčelí katedrály. Program bude volně přístupný. Přehled hostujících kapel najdete v přiloženém programu v tomto vydání časopisu a na webu festivalu www.slezskalilie.cz.

V neděli 12. 6. bude festival Slezská lilie pokračovat v Ostravě-Kunčičkách. Mše svatá začíná v 10.30 hodin. Odpolední přednášky bude mít P. Marián Kuffa.

Modlitba za Ostravu

Program Dnů víry zakončí v neděli 12. 6. v 18.00 hodin v rámci ekumenické spolupráce Modlitba za Ostravu před Magistrátem na Prokešově náměstí.

Aktuální informace o programu Dnů víry najdete na www.dnyviry2016.cz.

Pin It